Проект: „Какво можем заедно“

„Всяка от историите, които представяме са реални, български и имат нужда от подкрепа.“ Такива са и историите за хората и организациите, работещи в полза на рoмската общност. Ето защо представяме проекта и на romapolicylab.org като поставяме специален акцент върху отделни епизоди с отношение към темата.

Място на изпълнение: София

Програма Фонд Активни граждани

Период на изпълнение: 01.10.2021 – 30.09.2023

Водеща организация: Фондация ДАРИК

Партньори: Фондация Четиридесет и две; Програмен и аналитичен център за европейско право

Резюме:
„Всяка от историите, които представяме са реални, български и имат нужда от подкрепа.“ Такива са и историите за хората и организациите, работещи в полза на римската общност. Ето защо представяме проекта и на romapolicylab.org

„Какво можем заедно“ е проект, който Фондация ДАРИК испълнява в патрньорство с Фондация „Четиридесет и две“ и НПО портал от октомври 2021 г. Проектът цели обществеността да се запознае с хората, които работят в граждански организации, да разбере какво стои зад усилията им, каква е тяхната мотивация и какви са успехите им.

В рамките на 24 месеца екипът ще реализира 78 радиопредавания в ефира на Дарик радио и 26 събития на живо, имащи за цел да ви запознаят с хората с най-големи сърца. От ДАРИК казват: „За участие в радиопредаванията и събитията на живо ще каним хора, които не се оплакват от неразбориите наоколо, а просто действат. Не случайно името на радиопредаванията в ефира на Дарик е „Властта на гражданите, или какво можем заедно“. Ще Ви представяме хора от различни сфери на обществената дейност, които изграждат общности, помагат, намират начини да градят и не се отказват пред трудностите.“

На сайта kauzisglasilice.org се публикува цялото съдържание, което ще се произведем в рамките на този проект под формата на подкаст (podcast) епизоди.

Размер на безвъзмездното финансиране: 68 673 евро

Лице за контакт: Йовка Йовчева
имейл: proletdarik@mail.bg
телефон: +359 899910328
адрес: гр. София 1504, бул. „Кн. Ал. Дондуков“ No 82
уебстраница: kauzisglasilice.org

Избрани подкасти: на фокус:

Някои теми са трудни за разговор и тогава думите не свързват, а разделят. В обществото ни разговори за съдбата на т. нар. „невидими“ хора, изолирани в свои общности, са обичайно избягвани. Предпочитаме да не говорим за ромите, за хората с различна сексуална ориентация, за бежанците. Едно от малкото пространства, в които те стават видими, е това на изкуството. Гости в епизода „Изкуство срещу стереотипи“ са Ана Алексиева от Студио за креативна глобална промяна „Fine Acts“, Слава Дойчева, режисьор, актриса, сценарист и един от организаторите на Прайд Филм Фест, и Михаил Мишев от Фондация за общностно развитие и сътрудничество, студент и ромски активист.
Чуйте целия епизод на https://bit.ly/3C89TUA

Може да харесате още...