Фотографската акция “По-силни от думите”

Fine Acts откриха фотографската акция “По-силни от думите”, в която заснеха 54 човека, които с усмивка отправят важно послание. 54 човека, представители на най-засегнатите групи от речта на омразата в България, както и техни съмишленици, смело застават с лицето си срещу ненавистта.

Елате да разгледате “По-силни от думите” до 9-и май в парковото пространство на НДК в София (Лятна сцена „Kino & Bar Cabana“). Черно-белите портрети в акцията са делo на Яна Лозева.

Изложбата “По-силни от думите” е част от проект “Креативната комуникация в подкрепа на правата на човека” на Fine Acts, който се изпълнява с финансова подкрепа на Фонд Активни граждани България. Основната цел на проект „Креативната комуникация в подкрепа на правата на човека“ е да засили подкрепата за човешките права в България, като развие широк набор от комуникационни дейности с фокус различни уязвими групи, както и като увеличи комуникационния капацитет на самите групи.

Видео: студио Разказ за Fine Acts
https://www.facebook.com/fineactsbg/videos/793481095500369

Научни изследвания отбелязват, че хората, които са системно подлагани на език на омразата, развиват хронично повишено ниво на стрес, което може да доведе до последици като депресия, тревожност, емоционално напрежение. Именно затова речта на омразата е много повече от “просто думи или обида”, и се третира като престъпление. То поражда усещане за заплаха и тормоз у представителите на цяла група, към коята е насочена – дори и адресатът да е един конкретен човек.

Може да харесате още...